Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

For discussion of the Roku BrightSign digital signage product.

Moderators: RokuDouglas, RokuRyan, RokuJamesL, RokuKen

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby John peel » Thu May 12, 2011 5:37 am

I just set up a system with 1 master and 5 slaves. It did the same thing. It would hold on the start screen but ignore the timeout and just stay there. I have the system connected to a switch and had not set the IP address on the master. I used the network script without changing anything else and the units work properly now.
Hope that helps.
John peel
 
Posts: 16
Joined: Wed May 11, 2011 3:46 pm

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby fisk » Thu May 12, 2011 5:05 pm

From following the example above, when i add "logo image" and add a timeout event with sync command before playing a video file (master). Playback stops on the logo image even though the timeout time has past, have tested removing the sync command and the timeout and video plays as expected.

If there is an issue with my network setup, should the master unit still plays its files if it can't properly send the sync command?

Have used downloadable ip script on the master unit, i do see the "manual network configuration & remove flash card messages". Is there a way to double network check setting?
Presume the network setting remain if power is removed?

Have looked at the demo, and tried the 2 screen one which seems pause on the first graphic also. But will try it again and the others. The setup in brightsign seems identical.
fisk
 
Posts: 2
Joined: Wed Aug 29, 2007 5:54 pm

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby RokuLyndon » Tue May 17, 2011 7:30 am

The master won't advance if there's no ethernet link. So, if you want to test the master alone, then you have to remove the advanced sync commands. It needs an ethernet link even if it's just to a switch/router, and not to the slave.
RokuLyndon
 

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby carolsan » Sun May 29, 2011 12:18 pm

hi, i'm having problem with sync. i have the mater working but, my slave unit is just on the first starting image.
please help.
p.s. it might be how i set up ip address and ports? can you help me with this too. i have a ip from the script on the master unit. and used that on the ba when i set up. how about slave unit?
thanks
cra
carolsan
 
Posts: 3
Joined: Sun May 22, 2011 7:08 am

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby RokuLyndon » Tue May 31, 2011 8:49 am

You shouldn't need to setup an IP on the slave. If you set it to the same as the master, then it wouldn't work. Is it just the two units connected together? Are you using an ethernet cable, or a router/switch?

On the master, if you set this up using brightauthor, set both ports to the same number. What is the IP information you set on the master, include all the settings used.
RokuLyndon
 

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby carolsan » Tue May 31, 2011 4:21 pm

thank you for your response. it is working yea!!!! it looks great :D but, i made the movie w/ imovie 08' on mac book and had little hard time put it in to BA on my old dell laptop pc. it's about 20min long and i used high setting on it. it took forever. it has still img and movie w/transitions. one of movie clip is beautiful water stream and it play and freez n play n freez .... 13 times. its about 20 sec clip. pls help, do you think if tv has a high refresh rate like 120hz will help stop my beautiful water stream from stop n go.
carolsan
 
Posts: 3
Joined: Sun May 22, 2011 7:08 am

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby RokuLyndon » Wed Jun 01, 2011 12:09 pm

This could be a bad encoding, or the bitrate might be too high, or it could be the flash card. How high is the bitrate? It shouldn't be more than 25Mbps. Probably lower if you have a slower card.
RokuLyndon
 

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby carolsan » Sat Jun 11, 2011 5:09 am

thank you, it was a bitrate. it was bit too high.
carolsan
 
Posts: 3
Joined: Sun May 22, 2011 7:08 am

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby jagreen » Sun Jul 10, 2011 7:33 pm

I am using three 410 units to synchronize three videos (1080p25), one video on each. I have authored the master unit as instructed, with a jpg as a home screen with a 30 second time out with synchronization command, linked to my video media. I then have a media end event on this media with the next state specified as itself, and with an additional synchronize command.

However when I try to author the slave unit, the loop command is greyed out and is not available, and so I can not program the synchronize event. Am I missing something?

Also, if I have multiple synchronize events in a project (one after the home screen image, and one after the video media), can the parameter for these two events be the same (eg "LOOP") or must they be different (eg "LOOP1" and "LOOP2").

Also, it is not made explicit anywhere that I can see, but it seems each unit requires its own project in BrightAuthor... not its own playlist within one project. Right?

Thank you.
jagreen
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 10, 2011 7:24 pm

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby RokuLyndon » Mon Jul 11, 2011 5:53 am

The sync command in brightauthor assumes you're using ethernet for sync. So, you can't use a brightauthor project to sync 410s. How are you connecting the units to each other to relay the sync commands? The master and slave units require their own separate projects.

Are you planning on using serial for sync? or gpio?
RokuLyndon
 

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby jagreen » Tue Jul 12, 2011 12:36 am

I plan on using ethernet to sync. All promotional material about the 410 indicates that this is possible.

So may I ask you to be more explicit about setting this up? From your answer I understand that each unit requires its own project... however (and I fear I'm repeating myself) the sync command does not appear as active in BrighAuthor, and so it is not clear to me how to create a project for a slave. As it stands now, it seems I can only create a master project.

Must I link up all the 410s and the router via ethernet to the PC I'm working on? Does this somehow make the sync command active? This goes against my understanding of how BrightAuthor functions, which is that it is independent of the hardware and writes its final files to card....
jagreen
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 10, 2011 7:24 pm

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby jagreen » Tue Jul 12, 2011 6:33 am

My mistake... I have the HD210 units....

Regardless I am still having the same issue. Any help would be appreciated. Cheers.
jagreen
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 10, 2011 7:24 pm

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby SMcKinty » Mon Aug 22, 2011 11:52 pm

Don't know if there's a better forum to post this to - but it's a synching issue, so here goes:

I've got 3 HD1010s configured as a video wall showing a series of still images that have been split across 3 screens. I've configured them all with different static IP addresses (with the same subnet & gateway) and am using the 'synchronise' command to play them in synch (one player acting a 'master' - all screens load a black screen to start and the master has a 30 second delay before sending the first synch command). All the players are being triggered, but rather than starting in synch, the master fires first, then the slaves fire simultaneously after a 1-2 second delay. Media has been created at 1360 x 768 to match the VGA output resolution of the Roku, and they're sitting on an isolated ''dumb' 10/100 ethernet hub so there's no issue with other network traffic.

We had the same issue on another project that synched video playback using the GPIO synch demo files, but got around it by extending the time before the fade-up on the master's video clip - unfortunately not an option in the current setup.

Rokus are running firmware 3.5.68 and we used BrightAuthor 2.2.0.39 to build the project.

Is there any reason why the slaves would be triggering after the master rather than in synch with it?

(we've also set up UDP responses to events as feedback to our control system for future integration, but these are attached to the images rather than the 'synchronise' command, so I'm assuming these shouldn't affect the synch timing?).

Thanks in advance.
SMcKinty
 
Posts: 6
Joined: Sat Nov 13, 2010 6:08 pm

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby RokuLyndon » Tue Aug 23, 2011 9:10 am

It would be better if you could convert your images to videos. Video, because they're processed differently, open a lot faster than images. I wouldn't recommend doing a wall using images.
RokuLyndon
 

Re: Synchronization -BrightAuthor 2.0 - Demos Added!!!

Postby SMcKinty » Tue Aug 23, 2011 4:31 pm

RokuLyndon wrote:It would be better if you could convert your images to videos. Video, because they're processed differently, open a lot faster than images. I wouldn't recommend doing a wall using images.


Thanks Lyndon, I'll give that a go. We were hoping to avoid adding the additional production & encoding time etc to the process, but ultimately it's the end result that matters! :D
SMcKinty
 
Posts: 6
Joined: Sat Nov 13, 2010 6:08 pm

PreviousNext

Return to BrightSign General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest