How to use Allcast with Roku 1

Moderators: RokuDouglas, RokuShawnS, RokuKen, RokuRyan, RokuJamesL

How to use Allcast with Roku 1

Postby maven12 » Tue Dec 24, 2013 5:39 am

I'm trying to use the Allcast app with my Roku 1 XDS unit. I downloaded the Allcast app onto my Samsung S3 and it quickly found my Roku unit. But if I select an image from my picture gallery, it does not show on the Roku and on the phone, it just have a a spinning circle on the selected image.

I am unclear whether I must download an Allcast app for the Roku unit, or whether the image/video streamed is just meant to start showing on the Roku screen? I've googled around for instructions for the Roku but can't find any.

So, if anyone can advise, I'd really appreciate it!

Thanks
maven12
 
Posts: 5
Joined: Sat Oct 19, 2013 1:42 am

Re: How to use Allcast with Roku 1

Postby thetick » Tue Dec 24, 2013 6:10 am

There is a video showing how to use Allcast at
http://www.theverge.com/2013/12/23/5238 ... chromecast
thetick
 
Posts: 849
Joined: Mon Jul 01, 2013 4:27 pm

Re: How to use Allcast with Roku 1

Postby orbatrin » Tue Dec 24, 2013 9:48 am

Have you figured out how to get it to work?? I have the same problem. I have a Moto X and the original Roku 1. It finds my Roku player but when I try to cast a picture or video, it just has a spinning circle and does nothing on the tv for roku...seems like it interacts with Roku if I click the rewind button it scrolls through the Roku apps but does not play the content. Not sure what the issue is.

If you figured it out, please post. Thank you.
orbatrin
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 24, 2013 9:45 am


Return to Roku Streaming Player General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: RKhoury and 30 guests