Your Digital Media Has Never Looked So Good

Search found 12 matches

by evildmp
Fri Dec 07, 2012 12:38 pm
Forum: SoundBridge Control and Integration
Topic: sketch marquee -start -stop options
Replies: 0
Views: 5820

sketch marquee -start -stop options

I am trying to understand the options for marquee:

marquee -stop|[-start] "text" - slides text across the display


What is the purpose and usage of the -stop -start options?
by evildmp
Thu Dec 08, 2011 1:34 am
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Buffering?
Replies: 1
Views: 2363

Re: Buffering?

[quote="bregent"]The M1000 does have a small buffer, but unless you have extremely slow internet it should not be a problem. What speed is provided by your ISP? Are other devices in your home streaming at the same time? Do you have an unsecured wireless network?[/quote] My Internet connect...
by evildmp
Wed Dec 07, 2011 3:50 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Buffering?
Replies: 1
Views: 2363

Buffering?

My M1000 is connected directly to my router via Ethernet; I use it to listen to Internet radio. Sometimes (usually in the evenings when everyone in the neighbourhood is online) it will constantly stop playing to rebuffer - it will play for only a 15 or 20 seconds before stalling again. iTunes, on iM...
by evildmp
Mon Jan 11, 2010 1:07 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Replacement UK PSU for M1000
Replies: 6
Views: 4595

3.6VA is too small, this will give you only 400 mA (0.4A) at 9 Volts. Correct! As above, you need at least 1.3 to 1.5 amps to have a good margin. More current capability is better. For supplies rated in VA (literally VA = volts times amps) then that means at least 12VA. Personally I would look for ...
by evildmp
Fri Jan 01, 2010 11:52 am
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Replacement UK PSU for M1000
Replies: 6
Views: 4595

From your description it sounds as though your replacement supply does not have a regulated output. If you are unclear on whether your supply has a regulated output then do not guess. Use a voltmeter to measure it. If it is supposed to be 9 volts, then if the meter says 8.8, 9.1, or even 9.4, then ...
by evildmp
Thu Dec 31, 2009 3:27 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Replacement UK PSU for M1000
Replies: 6
Views: 4595

Replacement UK PSU for M1000

The PSU for my M100 stopped working. A multi-voltage PSU I've tried as a replacement works OK for a day or so, then after a while the display starts flickering on and off, and there's a nasty hum from the audio output, until it's unplugged and allowed to cool down again. I don't know if it's the PSU...
by evildmp
Sun Dec 27, 2009 2:52 am
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Lengthy delay between responses to remote control
Replies: 4
Views: 19546

Re: Lengthy delay between responses to remote control

After each press of a button on the remote control, I have to wait several seconds before the Soundbridge will respond to the next press. Everything seems to work, but there is an inordinate delay before remote commands receive a response. I left it unplugged overnight, and recharged the batteries ...
by evildmp
Sat Dec 26, 2009 6:33 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Lengthy delay between responses to remote control
Replies: 4
Views: 19546

Lengthy delay between responses to remote control

After each press of a button on the remote control, I have to wait several seconds before the Soundbridge will respond to the next press. Everything seems to work, but there is an inordinate delay before remote commands receive a response. Hardware: M1000 Software version 3.0.44 and 3.0.52 I've trie...
by evildmp
Fri Dec 07, 2007 1:26 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Does this sound like a complete hardware failure?
Replies: 6
Views: 3120

Does this sound like a complete hardware failure?

SoundBridge M1000 ⋅ no display ⋅ the ethernet Link and Rx lights flicker constantly, irrespective of connection ⋅ if inserted, the wireless card does not light up ⋅ completely irresponsive to remote, including attempts to use Safe Mode Thanks for any suggestio...
by evildmp
Sat Mar 10, 2007 3:17 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: 1000 vs 1001
Replies: 14
Views: 8131

[quote="mas"]The M1000 uses an outdated wireless module that can only do WEP encryption. The M1001 has a built in chip that with the beta software does wpa and wpa2.[/quote] Great... so the WPA capability that I've needed for so long for my M1000 is basically never coming? What about repla...
by evildmp
Sat Sep 16, 2006 2:59 pm
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Wireless instability; router complains; M1000 firmware 2.5
Replies: 4
Views: 3137

Re: Wireless instability; router complains; M1000 firmware 2

Strange router logs complaining about my SOundBridge M1000: [quote="evildmp"]Sep 16 17:49:07 192.168.0.1 Danieles-Airport-basestation dot11: Deauthenticated with station 00:10:c6:41:c7:a6 (inactivity). Sep 16 17:49:17 192.168.0.1 Danieles-Airport-basestation dot11: Deauthenticated with sta...
by evildmp
Sat Sep 16, 2006 11:29 am
Forum: SoundBridge General Discussion
Topic: Wireless instability; router complains; M1000 firmware 2.5
Replies: 4
Views: 3137

Wireless instability; router complains; M1000 firmware 2.5

I have noticed that my M1000 appears and disappears regularly from my network. I have some logs from the Apple Airport Extreme basestation which is my router, and there are some very odd things there. Here's a snapshot: Sep 16 17:49:07 192.168.0.1 Danieles-Airport-basestation dot11: Deauthenticated ...