Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
casbboy
Topic Author
Posts: 26
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:16 pm

Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Thu Jan 11, 2018 4:53 pm

How do I do that?

I see that it wants screenshots, but the only one I can make is the generated one. How do I go about getting screenshots in HD and FHD? I don't want to take a picture of my TV with my phone, as that looks like crap.

Cheers
Ryan
 
User avatar
rovidx_media
Posts: 94
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:03 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Thu Jan 11, 2018 7:54 pm

In your web browser go to the IP address of your Roku.    It will ask for a username and password.    The username is "rokudev" and the password was set when you enable the developer mode on that device.

Once the page has loaded go to "Utilities" and then click "Screenshot".   This will take a screenshot of what ever is on your app at the time.   Then right click on the image and choose "Save As..."
Use Wordpress to power your Roku Direct Publisher -> https://rovidx.com
 
casbboy
Topic Author
Posts: 26
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:16 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Thu Jan 11, 2018 11:15 pm

I thought that was only with SDK, and not direct publisher.

Cheers!
Ryan
 
casbboy
Topic Author
Posts: 26
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:16 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Thu Jan 11, 2018 11:43 pm

Ahhh.

Nevermind, I see it now.

Cheers!
Ryan
 
casbboy
Topic Author
Posts: 26
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:16 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Fri Jan 12, 2018 12:10 am

Actually, I take that back.

It takes a screenshot no problem if I'm on the home screen. But if I open up my Direct Publisher app, and try to take a screenshot, it just says "Screenshot Ok", but doesn't show a screenshot. The image area has nothing in it.

But, if I exit the app, go to home page, and say screenshot, it works.

What gives?
 
User avatar
rovidx_media
Posts: 94
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:03 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Fri Jan 12, 2018 12:48 pm

casbboy wrote:
Actually, I take that back.

It takes a screenshot no problem if I'm on the home screen. But if I open up my Direct Publisher app, and try to take a screenshot, it just says "Screenshot Ok", but doesn't show a screenshot. The image area has nothing in it.

But, if I exit the app, go to home page, and say screenshot, it works.

What gives?

You know, it's been so long since I had done it, I had it wrong.   In DP dashboard go to "Screenshots" and click the "Auto Generate" button.   Looks like it only generates 1 image, but I don't remember seeing this option when I set up the DP channel.  Maybe it's new?
Use Wordpress to power your Roku Direct Publisher -> https://rovidx.com
 
casbboy
Topic Author
Posts: 26
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:16 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Fri Jan 12, 2018 2:46 pm

The auto-generate does make one screenshot, But Roku itself complains that the Screenshot is not HD. Why not take an HD screenshot then?

The dev mode in the device itself can take home screenshots all day, just not when an app is open. So not getting the point of that option either.
 
User avatar
rovidx_media
Posts: 94
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:03 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Fri Jan 12, 2018 5:10 pm

casbboy wrote:
So not getting the point of that option either.

Welcome to the wonderful world that is direct publisher.   They really should have slapped a "Beta" sticker on it because it has some weird requirements and bugs
Use Wordpress to power your Roku Direct Publisher -> https://rovidx.com
 
michael63701
Posts: 2
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:55 am

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Sat Feb 03, 2018 12:03 pm

I'm having the same issue and I'm SDK.  Takes the home page but not in the app.
 
User avatar
RokuNB
Posts: 397
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:22 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Sun Feb 25, 2018 2:35 pm

michael63701 wrote:
I'm having the same issue and I'm SDK.  Takes the home page but not in the app.

to take screenshot of SDK channel, it has to be side-loaded (the one that's at the very end of the list in Home screen and identifies itself as "dev" on * click), can't do it for the published one.
 
User avatar
RokuNB
Posts: 397
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:22 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Sun Feb 25, 2018 2:37 pm

casbboy wrote:
The auto-generate does make one screenshot, But Roku itself complains that the Screenshot is not HD. Why not take an HD screenshot then?

Sorry, not sure what does that mean - can you please explain, with more details?
(perhaps snapshots? upload to imgur.com to include in post here)
 
casbboy
Topic Author
Posts: 26
Joined: Tue Jan 02, 2018 5:16 pm

Re: Recommended: Please add HD/FHD channel store screenshots

Thu Mar 15, 2018 2:30 pm

The screenshot only takes one screenshot, I'd like to have more than one (like other channels). Plus, the screenshot is not in HD. And, the screenshot shows an old version of the main page, so not sure why that is either. Would prefer to take screenshots and have them show up the way it should, instead of "Screenshot Okay" and then nothing to show.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests