Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
Shasta McNasty
Topic Author
Posts: 13
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:56 am

I want to send text to my M1001 when it's in standby

Mon Feb 11, 2008 2:07 pm

I want to have my M1001 display some text when it's in standby. Ideally the text would just echo the contents of a specified URL. The contents of the URL will change every 3-5 minutes, and in the best of all possible worlds the M1001 would update whenever the contents change...or just on a fixed schedule maybe once per minute or so.

I see various tools to display Yahoo weather and other stuff, this sounds similar to what I want but without the Yahoo-specific stuff.

What do I need in order to do this?
 
mcfh
Posts: 678
Joined: Wed Dec 15, 2004 8:39 am
Location: London, UK
Contact:

Tue Feb 12, 2008 12:24 pm

My COM objects should make this pretty easy - what OS are you using?
M2000, M1000 & R1000 on iTunes and XP SP2
Integrate your Soundbridge with Windows
 
Shasta McNasty
Topic Author
Posts: 13
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:56 am

Wed Feb 13, 2008 10:24 am

I'm using WinXP Pro. I've tried your tools, I can get info from the Soundbridge but can't send any text to it yet. I'm sure I'm just doing something wrong. I installed .NET and the XML parser as mentioned in the install instructions, but that didn't help. Tried using 2 different PC's without success. I've only tried the weather RSS feed so far (not tried making my own RSS feed yet which is what I really want to do).

Like I said, I'm probably just doing something dumb :oops: . If you've got any suggestions I'm all ears.

I'll try the telnet "scratch" command next just to make sure I can actually write to it.

Thanks!
 
mcfh
Posts: 678
Joined: Wed Dec 15, 2004 8:39 am
Location: London, UK
Contact:

Wed Feb 13, 2008 11:52 am

If you do a custom install of my app you will see the documentation. Some programming will be required. But you can invoke it from any scripting language.
M2000, M1000 & R1000 on iTunes and XP SP2

Integrate your Soundbridge with Windows
 
Shasta McNasty
Topic Author
Posts: 13
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:56 am

Fri Feb 15, 2008 4:46 pm

OK, I did the custom install and got the SDK. But still having problems. I open "Media Players" in Control Panel. Then I got the Soundbridge page and could see the device, but not send anything to the display. But now when I open "Media Players" nothing shows up, just the Windows Explorer window. When I close that, Windows Explorer crashes with a message "Windows Explorer has enountered a problem..."

Any more hints? I do have MSXML parser 6.0 SDK and .NET 2.0 Redistributable installed...
 
mcfh
Posts: 678
Joined: Wed Dec 15, 2004 8:39 am
Location: London, UK
Contact:

Sat Feb 16, 2008 12:17 am

Re the crashing - not immediately sure. I need to know precisely when that happens.

Re the text. Now you have the app installed you will need to so some programming with my COM objects (the Roku Data Service) so with say VB script connect to the server, find your device, and start sketching....

Mark
M2000, M1000 & R1000 on iTunes and XP SP2

Integrate your Soundbridge with Windows
 
Shasta McNasty
Topic Author
Posts: 13
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:56 am

Sat Feb 16, 2008 7:26 am

mcfh wrote:
Re the crashing - not immediately sure. I need to know precisely when that happens.

Mark


I open up Control Panel.

I double-click on Media Servers.

Then a new Windows Explorer window pops up. Sometimes the Soundbridge shows up there, sometimes it doesn't.

If it doesn't, Windows Explorer hangs. I get a dialog box saying "Windows Explorer has encountered a problem and needs to close".

Here's the entry in Event Viewer (Application) from about the time Windows Explorer crashes:

Faulting application explorer.exe, version 6.0.2900.3156, faulting module shell32.dll, version 6.0.2900.3241, fault address 0x0002afd6.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 65 78 70 ure exp
0018: 6c 6f 72 65 72 2e 65 78 lorer.ex
0020: 65 20 36 2e 30 2e 32 39 e 6.0.29
0028: 30 30 2e 33 31 35 36 20 00.3156
0030: 69 6e 20 73 68 65 6c 6c in shell
0038: 33 32 2e 64 6c 6c 20 36 32.dll 6
0040: 2e 30 2e 32 39 30 30 2e .0.2900.
0048: 33 32 34 31 20 61 74 20 3241 at
0050: 6f 66 66 73 65 74 20 30 offset 0
0058: 30 30 32 61 66 64 36 0d 002afd6.
0060: 0a .

But sometimes the Soundbridge shows up and everything seems to work, except for the Data Services. I can set up, for example, the Yahoo Weather RSS link, but it never seems to be sent to the Soundbridge.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests