Your Digital Media Has Never Looked So Good

  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
 
belu
Posts: 22
Joined: Sat Dec 30, 2006 3:19 pm
Location: DE

CPU-Usage

Wed Oct 10, 2007 6:02 am

The solution:

if Live screen display AND Frequenzy visualizer are both turned OFF (!), IBridge takes the Lions share of the CPU at the next start.
No big deal, but good to know....

Concerning the weather on the SB-display: would be nice if could be made scrolling. Otherwise I would prefer to switch it off, since it's just useless on my SB400.
BeLu
AMD Duron 1.8GHz, 1GB, WinXP Sp2, Firefly, Pinnacle SB 400
 
laspero
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu Sep 08, 2005 2:04 pm

Wed Oct 10, 2007 8:32 am

Problem found. Update coming soon.
ibridge.sourceforge.net
 
laspero
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu Sep 08, 2005 2:04 pm

1.5.3 available

Wed Oct 10, 2007 12:39 pm

Version 1.5.3 is now available. Fixed thread spinning bug. Added weather display configuration. Choose font number and y offset. Standard font is 1 and y offset for M1000/1 is 8 pixels. If you have M400 or M500 try it and let me know what works. You might try y offset of 1. To see what fonts you have telnet to your Sound Bridge on port 4444. Type sketch. Then type font list. If you want weather turned off, put 0 for display time.

Larry
ibridge.sourceforge.net
 
cfedu
Posts: 16
Joined: Wed Jan 17, 2007 10:04 pm

Re: 1.5.3 available

Wed Oct 10, 2007 12:45 pm

laspero wrote:
Version 1.5.3 is now available. Fixed thread spinning bug. Added weather display configuration. Choose font number and y offset. Standard font is 1 and y offset for M1000/1 is 8 pixels. If you have M400 or M500 try it and let me know what works. You might try y offset of 1. To see what fonts you have telnet to your Sound Bridge on port 4444. Type sketch. Then type font list. If you want weather turned off, put 0 for display time.

Larry


Larry,

Can you set the alarm to use a Radio Preset?

EZ
 
belu
Posts: 22
Joined: Sat Dec 30, 2006 3:19 pm
Location: DE

Wed Oct 10, 2007 1:26 pm

The CPU-load bug is cured - thanks

The weather-display on SB400 seems to be difficult :

Offset 0:
Line 1: "Humidity 81% Pre"
Line 2 empty

Offset 1 splits the string and puts
Line 1: "22:00 10 C Unkn"
Line 2: "Humidity 81% Pre"

All other offsets (tried up to 8 )
Line 1: "22:00 10 C Unkn"
Line 2 empty

Offset 1 is a step into the right direction, but it doesn't help much, since most of the relevant information is stll outside the display. I fear only a "marquee"- option would help.

---------
SB400 sketch commands are:
help - displays this list
text x y "text" - draws text at point (x, y)
use 'c' as x or y to center
marquee -stop|[-start] "text" - slides text across the display
encoding utf8|latin1 - selects utf8 or latin1 as character encoding
clear - clears display
quit - quits sketch
----------
so font-selection seems to be impossible.

regards
BeLu

AMD Duron 1.8GHz, 1GB, WinXP Sp2, Firefly, Pinnacle SB 400
 
laspero
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu Sep 08, 2005 2:04 pm

Wed Oct 10, 2007 4:55 pm

thanks for all the trouble shooting BeLu. As far as I understand, the M400 like the M500 has a 40 character by 2 line display. If that isn't the case let me know. An offset of 1 should put the second line of text in the correct place as you have shown. I'm troubled why only the first 15 or 16 characters on each line are being displayed. Do the characters only show up on the first half of the display? Is something blocking the second half? I'm avoiding adding Marquee because it works terribly on the M1001. I don't know about the M1000 but I assume it has the same problems. If you could run a couple of test using the sketch->text command that would be helpful. See if you can display something across all 40 characters and on both lines. Try using text 0 0 "1234567890123456780...." and text 0 1 "1234134143134...."
You could also try the marquee command. On the M1001 is seems to be a CPU hog and causes the M1001 to act strangely and eventually requires a reboot to fix.

thanks,

Larry
ibridge.sourceforge.net
 
belu
Posts: 22
Joined: Sat Dec 30, 2006 3:19 pm
Location: DE

Wed Oct 10, 2007 11:58 pm

The 400 has only a 2*16 display. :(
Everything beyond char 16 is ignored by sketch/text (no overflow from line 1 to line 2).

What about avoiding all the compatibility trouble by a conditional marquee for the 400? (where it works as far as I tested it)

Since there is an entry:
SR_MODEL_NAME_TINY
eng "M400"
ger "M400"
in my language file, I think it should be possible to get the model-information by SW. But perhaps it is even preferable to make it a general configurable option.

The string is only shown once, hence the marquee-command should be put into a loop.

Thanks for all the work on that beautifu piece of SW.

Bernd

ps I you are hungry for further work on iBridge.... just ask me! :D
BeLu

AMD Duron 1.8GHz, 1GB, WinXP Sp2, Firefly, Pinnacle SB 400
 
laspero
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu Sep 08, 2005 2:04 pm

1.5.4

Thu Oct 11, 2007 2:22 pm

Just because BeLu has been so patient, version 1.5.4 is now available with Marquee of weather data.

enjoy,

Larry
ibridge.sourceforge.net
 
belu
Posts: 22
Joined: Sat Dec 30, 2006 3:19 pm
Location: DE

Thu Oct 11, 2007 2:49 pm

I do (enjoy)!

It works....

Bernd
BeLu

AMD Duron 1.8GHz, 1GB, WinXP Sp2, Firefly, Pinnacle SB 400
 
cfedu
Posts: 16
Joined: Wed Jan 17, 2007 10:04 pm

Re: 1.5.4

Sat Oct 13, 2007 4:32 pm

laspero wrote:
Just because BeLu has been so patient, version 1.5.4 is now available with Marquee of weather data.

enjoy,

Larry


Installed 1.5.4, changed my default Yahoo weather station, and it shows in the display:

50 F if no Marquee (no degrees sign)

50AoF if Marquee (degrees sign correct, but there is a capital A before it??)

Thanks for iBridge, Larry!

EZ

PS: I can send you a screenshot if you want. Send me a PM with your email address.
 
laspero
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu Sep 08, 2005 2:04 pm

Sat Oct 13, 2007 6:36 pm

Give me a few days and I'll fix the degree problem in Marquee mode.
ibridge.sourceforge.net
 
belu
Posts: 22
Joined: Sat Dec 30, 2006 3:19 pm
Location: DE

Sun Oct 14, 2007 8:25 am

Thanks in advance! :D

And when you touch it anyway:

The general weather description ("fair", Cloudy" and so on) is just "Unknown" in some places (like mine). So you always read "...Unknown Winds..." on the SB. That's not nice. :(


Bernd
BeLu

AMD Duron 1.8GHz, 1GB, WinXP Sp2, Firefly, Pinnacle SB 400
 
Stevenc
Posts: 6
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:22 pm

This is great!

Sun Oct 14, 2007 11:02 am

I loved the idea of my Roku SoundBridge but never really used it much. I don't really like the interface--I can barely see the screen from my bed, and you have to navigate so much to get to a song.

Your interface is so much better. It took me a minute to realize that I actually had to follow your instructions to make it work, but once I did, I was thrilled.

I will literally listen to my music much more now because of your program.

Thank you!

Steven
 
laspero
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu Sep 08, 2005 2:04 pm

Version 1.5.5

Mon Oct 15, 2007 6:44 am

Version 1.5.5 now available.
Marquee fixed. Unknown removed from weather description.
ibridge.sourceforge.net
 
belu
Posts: 22
Joined: Sat Dec 30, 2006 3:19 pm
Location: DE

Mon Oct 15, 2007 8:49 am

Thanks very much for your efforts!

BTW
If I can help, I will be happy to contribute to the project. No programming skills, sorry, but maybe a german translation?

BeLu
BeLu

AMD Duron 1.8GHz, 1GB, WinXP Sp2, Firefly, Pinnacle SB 400
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests