Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
VikingCoder
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Apr 23, 2005 10:52 pm
Contact:

M1000 Alarm!

Wed Mar 08, 2006 9:40 pm

Try

IrDispatchCommand CK_ALARM


keep your remote handy...
 
frethop
Posts: 81
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:18 am

Fri Mar 31, 2006 6:28 am

Is there some kind of alarm programming in the RCP protocol?

-F
 
VikingCoder
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Apr 23, 2005 10:52 pm
Contact:

Fri Mar 31, 2006 8:46 am

Not that I can find. I'm tinkering with scraping the screen.

Anyone else?
 
t-a-r-online
Posts: 6
Joined: Tue Mar 28, 2006 9:16 am

Fri Apr 07, 2006 10:46 am

What does this actually do?
 
frethop
Posts: 81
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:18 am

Mon Apr 10, 2006 6:28 am

It opens up a couple of alarm screens on the SoundBridge. You can set alarms to use buzzers or to use presets as the notification sound.

I have included a screen cap of the first alarm's setting dialog (from SBC, of course :D). Once you send the alarm setup code via telnet, you must configure the alarm with the remote.

I presume that this is actually for a different SoundBridge model and just made it in here because it's cool. It's quite useful; I hope it stays.

-F

Image
 
MP3 Mike
Posts: 343
Joined: Sat Sep 17, 2005 9:08 pm
Location: Portland, OR

Mon Apr 10, 2006 9:52 am

Does the alarm actually go off at the correct time if you set one on an M1000?
 
User avatar
RokuAnthony
El Jefe
Posts: 702
Joined: Fri Aug 20, 2004 12:44 pm
Location: Palo Alto, CA USA
Contact:

Mon Apr 10, 2006 10:35 am

The alarm app is used by the SoundBridge Radio. It is disabled on the M1000 since it has not been coded to full support the differences on the M1000/1 hardware (the SB radio has a double high resolution vfd and has hard buttons for the alarm).

We make one soundbridge software build that is released to all soundbridge models. The models then runtime enable the features they can support.

Anthony
 
apiro
Posts: 25
Joined: Sun Mar 06, 2005 7:09 pm

Mon Apr 10, 2006 5:50 pm

I was wondering if someone could clarify the rocess of using the RCP command module to set an alarm on the M1000...I looked at the most recent RCP documentation and under "IrDispatchCommand", CK_ALARM is not listed as a command.

A relatively simple explanationof how to proceed would be much appreciated.


Thanks!
 
VikingCoder
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Apr 23, 2005 10:52 pm
Contact:

Mon Apr 10, 2006 8:30 pm

MP3 Mike wrote:
Does the alarm actually go off at the correct time if you set one on an M1000?

Works like a charm on my M1001. I wake to WNPR every morning!

Roku, if you're listening, I'd like for it not to be disabled in the future. Leave it undocumented if you must, but PLEASE don't disable it.

apiro wrote:
A relatively simple explanationof how to proceed would be much appreciated.

I guessed at the CK_ALARM key. CK_SNOOZE works too. As for the steps to reproduce:

1. telnet into your soundbridge on port 5555.
2. type w/o quotes: "IrDispatchCommand CK_ALARM"
3. press enter.
4. refer to the soundbridge UI to continue.
5. when done press the <- button on your remote.

- Michael
 
apiro
Posts: 25
Joined: Sun Mar 06, 2005 7:09 pm

Mon Apr 10, 2006 9:16 pm

Michael,

Thanks so much for the reply! Tried it, but can't telnet my SB on Port 5555(i.e. "telnet 192.168.1.102 5555")...I get a "could not connect to host on Port 5555" error...I can telnet the unit on Port 4444 without difficulty...Am I using the right syntax in my command?

Thanks again,
 
VikingCoder
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Apr 23, 2005 10:52 pm
Contact:

Mon Apr 10, 2006 9:23 pm

Apiro,

You need to be running the latest beta to get this to work.

Get it here http://www.rokulabs.com/forums/viewtopic.php?t=6855

-Michael
 
apiro
Posts: 25
Joined: Sun Mar 06, 2005 7:09 pm

Mon Apr 10, 2006 9:28 pm

Michael,

Thanks Again! I'm currently running v.2.3.44...

Your help is most appreciated!
 
RussNoble
Posts: 33
Joined: Thu Jul 28, 2005 9:49 am
Contact:

Tue Apr 11, 2006 7:26 am

Well let's have it boys. If the Alarm actually works on the M1000 I think Roku should leave it in
================================
2 x SB1000 + Linksys Slug + 2 x XBMC + AMX for Media Interface
 
greg1790
Posts: 21
Joined: Sun Apr 24, 2005 7:49 am
Location: Florida

Alarm for M500

Wed Apr 12, 2006 9:53 am

I need some help on the final step to set the alarm

1. telnet into your soundbridge on port 5555.
2. type w/o quotes: "IrDispatchCommand CK_ALARM"
3. press enter.
4. refer to the soundbridge UI to continue.
5. when done press the <- button on your remote.

Step 5 press the <- button on the remote - which button is this? I can't seem to get the M500 to accept the command

Great work - I can't wait to be woen up with my M500 tomorrow

Greg
 
VikingCoder
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Apr 23, 2005 10:52 pm
Contact:

Wed Apr 12, 2006 5:15 pm

Greg,

I don't have an M500 so your milage may vary...

Repeating the IrDispatchComman CK_ALARM exits the alarm set mode for my M1001.

The <-- button is the Back button (Right of Search).

Michael

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests