Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
Caseykane
Topic Author
Posts: 4
Joined: Sat Jan 27, 2018 2:03 pm

Roju express+ zoomed in

Sat Jan 27, 2018 2:07 pm

Hi I hope someone Vann help. I just got my roku express+ and the mason menu and everything else it's zoomed in no matter what screen setting I have it at. I can barely read the menu options. Help!
 
User avatar
jeffrok
** Valued Community Member **
Posts: 5523
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:51 pm
Location: Milwaukee, WI
Contact:

Re: Roju express+ zoomed in

Sat Jan 27, 2018 2:19 pm

That sounds like the zoom/aspect setting on your TV is set incorrectly. Try setting it to wide or full. It sounds like it's set to Zoom.
Yeah, I got some Rokus.
https://youtu.be/d1CSEeqWl10
 
Caseykane
Topic Author
Posts: 4
Joined: Sat Jan 27, 2018 2:03 pm

Re: Roju express+ zoomed in

Sat Jan 27, 2018 2:22 pm

I've tried it in every tv setting but thank you for replying.
 
User avatar
jeffrok
** Valued Community Member **
Posts: 5523
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:51 pm
Location: Milwaukee, WI
Contact:

Re: Roju express+ zoomed in

Sat Jan 27, 2018 3:09 pm

How is it hooked up? Hdmi or composite? What kind of tv? Something tells me it's still a tv setting.. what do you have the Roku resolution set to?
Yeah, I got some Rokus.
https://youtu.be/d1CSEeqWl10
 
Caseykane
Topic Author
Posts: 4
Joined: Sat Jan 27, 2018 2:03 pm

Re: Roju express+ zoomed in

Sat Jan 27, 2018 3:51 pm

Hdmi. It's a panasonic viera. I've tried both of the settings on the roku...the 720 and the 1802 or whatever. I had it detect my tv type and also manually chose the 720. I also tried the different settings on my tv for the HDMI settings...the ratios.
 
User avatar
jeffrok
** Valued Community Member **
Posts: 5523
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:51 pm
Location: Milwaukee, WI
Contact:

Re: Roju express+ zoomed in

Sat Jan 27, 2018 4:06 pm

And you definitely tried the widescreen setting on your TV? Do you know the model number of your TV? There's lots of Vieras out there.
Yeah, I got some Rokus.
https://youtu.be/d1CSEeqWl10
 
T_J
Posts: 224
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:22 pm

Re: Roju express+ zoomed in

Sun Jan 28, 2018 10:49 am

My Premiere Plus (& 2016 Sony 1080P TV) did this recently after I exited the 'nowhere TV' app. Everything was zoomed in & I could barely read / maneuver thru the menu choices. I did manage to get to the Roku RESTART setting, which after restarting, everything was back to normal, and Premiere Plus hasn't 'zoomed in since', although I did delete the 'nowhere TV' app. 

You might try to get to RESTART in Settings. OR unplug your Roku, wait a few minutes, and plug it back in. Might work or might not?
 
Caseykane
Topic Author
Posts: 4
Joined: Sat Jan 27, 2018 2:03 pm

Re: Roju express+ zoomed in

Sun Jan 28, 2018 6:15 pm

Hey all...just wanted to let you know that, after repeatedly trying all of the various screen sizes and resolutions, as a last resort I said "I wonder what would happen if I plugged the HDMI cable into the other slot?" and proceeded to do so, which fixed the problem instantly! Thanks so much for jumping in to help though :)
 
User avatar
bdpopeye
Posts: 56
Joined: Thu Dec 26, 2013 8:27 pm

Re: Roju express+ zoomed in

Mon Jan 29, 2018 10:07 am

I have this issue with the 4K stick I just purchased. The zooming is intermittent. It goes away as quickly as it comes. The easiest way to get rid of this issue is to unplug your Roku from it's power source for about a minute and then of course plug it back in.. This should solve the issue....Must be some glitch in the Roku 4k stick. 
 
nagai
Posts: 1
Joined: Wed Oct 31, 2018 10:05 am

Re: Roju express+ zoomed in

Sun Mar 31, 2019 3:29 pm

ultra is doing it too.have to pull power to fix. is not the tv. no settings on tv changed, just suddenly zooms.
 
topcatlouie
Posts: 1
Joined: Tue Jun 25, 2019 8:57 pm

Re: Roju express+ zoomed in

Tue Jun 25, 2019 9:08 pm

I have the same issue with my Roku stick. It will intermittently zoom in and display the top left quadrant of the program. Today, when i went to unplug it, I noticed it was very hot to the touch. I put it in the refrigerator for about 10 minutes, and plugged it back in and it seemed to fix the problem, for now.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests