Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
User avatar
RokuShawnS
Roku Engineering
Topic Author
Posts: 6625
Joined: Thu Mar 10, 2011 2:21 pm

Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 9:42 am

Roku is currently experiencing an outage on our backend that affects device linking.  I do not have an ETA on when this issue will be resolved, but we're actively working on it.

We apologize for the inconvenience.

C. Shawn Smith
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
 
User avatar
knuckle
** Valued Community Member **
Posts: 4689
Joined: Fri Jul 08, 2011 6:16 pm
Location: Florida,USA

Re: Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 9:46 am

Thank you for the heads up Shawn,much appreciated
ROKU 3 4114AT076252
ROKU 2 LT 16A182002191
ROKU 2 LT #2 16A19K025194
ROKU HD 18D2CP067635
Roku TV 2N002P050587 2WE012050587
ROKU HDMI STICK 5S35CF000124
Roku Express + YU000X236772
all running wireless on a Technicolor C2000T
 
Angelala
Posts: 7
Joined: Tue Oct 18, 2016 6:19 am

Re: Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 10:04 am

Thank you for the update. I'm just glad that it's a known issue and you guys are working on it. I was worried that i broke it. Lol
 
ratsalad59
Posts: 3
Joined: Tue Oct 18, 2016 4:28 am

Re: Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 10:19 am

Thanks for the heads up, guess I can stop resetting the Roku 3 and router of which there have been many today...
 
DaBronx
** Valued Community Member **
Posts: 3231
Joined: Fri Apr 02, 2010 6:50 am
Location: One East 161st Street, Bronx, NY 10451
Contact:

Re: Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 11:13 am

The channel store is back up and running on my Roku TV. Couldn't add a channel earlier but now I just added the EPIX channel to take advantage of the free trial with no cc mentioned in another thread.

--brett
55" Insignia-Roku 4K TV, 40" Hisense Roku TV, Roku2 XS #13A164000326, R3 #1GJ36A038993, R4 wired to Netgear WND 3700 router, 300 mb TWC broadband (Subscriber- 2019 MLB.TV Premium, 2018-19 NHL.TV, Hulu+, Netflix, Amazon Prime)
 
User avatar
knuckle
** Valued Community Member **
Posts: 4689
Joined: Fri Jul 08, 2011 6:16 pm
Location: Florida,USA

Re: Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 11:18 am

Just factory reset a roku and relinked it so Hopefully that is sorted too 
ROKU 3 4114AT076252
ROKU 2 LT 16A182002191
ROKU 2 LT #2 16A19K025194
ROKU HD 18D2CP067635
Roku TV 2N002P050587 2WE012050587
ROKU HDMI STICK 5S35CF000124
Roku Express + YU000X236772
all running wireless on a Technicolor C2000T
 
User avatar
RokuShawnS
Roku Engineering
Topic Author
Posts: 6625
Joined: Thu Mar 10, 2011 2:21 pm

Re: Roku Outage

Tue Oct 18, 2016 11:48 am

Just received the confirmation that this issue should be resolved.

C. Shawn Smith
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
 
barbaraminton
Posts: 1
Joined: Wed Oct 19, 2016 6:13 pm

Re: Roku Outage

Wed Oct 19, 2016 6:35 pm

I'm still having problems setting up my roku. Have great connection with my internet, but keep getting code 001. I have ROKU model #1000
 
Derezz
Posts: 1
Joined: Thu Oct 20, 2016 6:09 pm

Re: Roku Outage

Thu Oct 20, 2016 6:17 pm

I have been trying since 9:00 pm EST on 10/19/16, and I continue to get error code 001.  It was working great, but when I reset it, now I get this error over and over.  I've rebooted all modems, routers, and Roku too many times to count.  Is there possibly still an issue?
 
User avatar
RokuShawnS
Roku Engineering
Topic Author
Posts: 6625
Joined: Thu Mar 10, 2011 2:21 pm

Re: Roku Outage

Thu Oct 20, 2016 11:08 pm

Derezz wrote:
I have been trying since 9:00 pm EST on 10/19/16, and I continue to get error code 001.  It was working great, but when I reset it, now I get this error over and over.  I've rebooted all modems, routers, and Roku too many times to count.  Is there possibly still an issue?

We're not seeing this on our end, Derezz.  Contact support, and make sure you get a case number (ask for it before the chat ends).  I can follow-up on the report with the case number, and submit a CS bug report, which will give it a little more oomph during the follow up :).  Also make sure you do everything CS asks you to do, even if you've done it already.  It's necessary for their reports, and helps cut down on the response times.
C. Shawn Smith
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
 
grgnjm
Posts: 2
Joined: Thu Oct 20, 2016 9:26 am

Re: Roku Outage

Sat Oct 22, 2016 8:56 am

I've been trying to activate a new roku premiere since last week.  It just goes into an activation loop and eventually says [font=Arial]“The website experienced an unexpected problem. There was an unexpected error in the website. The current page will not load. Close and re-open your browser, navigate back to the website, and try repeating your last actions. If the problem persists, please contact our support team. If reporting this error please reference the following url:[/font][font=Arial]https://my.roku.comundefined[/font][font=Arial]”.  I've talked to Roku Support twice and have reproduced the error with them but they have just told me to try again later.  The case number is 6101834[/font]

I've tried activating it on multiple computers/mobile devices as well as on two different networks (mine and a neighbors) with the same result.  I own multiple rokus and this is the first time I've had an issue activating one.
 
robertoemilio
Posts: 1
Joined: Sun Oct 23, 2016 12:07 pm

Re: Roku Outage

Sun Oct 23, 2016 12:15 pm

Having the exact same problem. After entering the Linking Code on the website, it takes me to a screen where it supposed to be loading channels to add to my account. It has a Loading Logo that works for a couple of minutes then takes me back to my account page, showing that I dont have any linked devices. Quite frustrating. Called the "support" team and the solution was "to wait"...
 
gigimcduffie
Posts: 6
Joined: Mon Oct 24, 2016 5:30 pm

Re: Roku Outage

Mon Oct 24, 2016 5:37 pm

I am getting the same issue after resetting my device. I called customer service and she very rudely told me I should never have reset it. Then she tried to remote in to my computer, then said my computer was 'going crazy' and not letting her do anything. It's a new computer and works fine. She also tried to charge me a fee to speak with a Tech in order to get it fixed. Very dissatisfied with ROKU!!!
 
User avatar
RokuShawnS
Roku Engineering
Topic Author
Posts: 6625
Joined: Thu Mar 10, 2011 2:21 pm

Re: Roku Outage

Tue Oct 25, 2016 10:22 am

gigimcduffie wrote:
I am getting the same issue after resetting my device. I called customer service and she very rudely told me I should never have reset it. Then she tried to remote in to my computer, then said my computer was 'going crazy' and not letting her do anything. It's a new computer and works fine. She also tried to charge me a fee to speak with a Tech in order to get it fixed. Very dissatisfied with ROKU!!!


It sounds like you did not contact Roku Support, but a 3rd party entity.  As far as I know, Roku CS does NOT remote to a user's computer, ever.  1 (888) 600-7658 should be the correct number.

C. Shawn Smith
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
 
gigimcduffie
Posts: 6
Joined: Mon Oct 24, 2016 5:30 pm

Re: Roku Outage

Tue Oct 25, 2016 9:34 pm

It was a number from the roku fb page. I am still having issues with activation of my device.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests