Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
joetesta
Topic Author
Posts: 592
Joined: Wed Apr 20, 2011 11:48 am

Button Component default dot

Wed Jul 12, 2017 11:14 am

Greetings, 
I'm trying to use a button component with just 2 images (focus and off-focus) and no text.
A random dot appears in the middle of my buttons, it seems this dot is always placed before the text even when the text is empty, yes?  Any way to get rid of this dot?  I'd like to blend it into the background by setting the color to match but it overlaps some areas that won't work.  Maybe there's a way to set the font size to 0 or something here?
tyvmia
aspiring
 
joetesta
Topic Author
Posts: 592
Joined: Wed Apr 20, 2011 11:48 am

Re: Button Component default dot

Wed Jul 12, 2017 12:09 pm

aha!  the dot is the default iconUri that can be overridden with iconUri=""
I think that could be corrected / clarified a bit under "iconUri" here https://sdkdocs.roku.com/display/sdkdoc/Button 
For default instead of "" it should show the dot maybe?
thanks,
Joe
aspiring
 
tim_beynart
Posts: 174
Joined: Wed Jul 15, 2015 8:30 am

Re: Button Component default dot

Wed Jul 12, 2017 1:46 pm

Nice! this has been bugging me, but I never spent the time to figure it out.
 
User avatar
RokuNB
Posts: 299
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:22 pm

Re: frustrated with incorrect RSG documentation

Tue Jul 25, 2017 5:12 pm

joetesta wrote:
12 days and nobody has time to stick a dot (• maybe?) on this page to make it correct / less confusing? https://forums.roku.com/viewtopic.php?f ... 60#p564282  

i have looked at it but it doesn't seem like it should be "a dot". Did you try printing the values of iconUri, focusedIconUri in the console, do they show anything different than an empty string?
 
joetesta
Topic Author
Posts: 592
Joined: Wed Apr 20, 2011 11:48 am

Re: frustrated with incorrect RSG documentation

Tue Jul 25, 2017 6:35 pm

RokuNB wrote:
joetesta wrote:
12 days and nobody has time to stick a dot (• maybe?) on this page to make it correct / less confusing? https://forums.roku.com/viewtopic.php?f ... 60#p564282  

i have looked at it but it doesn't seem like it should be "a dot". Did you try printing the values of iconUri, focusedIconUri in the console, do they show anything different than an empty string?

i see your point, I believe they did appear as empty strings in debug, but on screen they are not empty.  
Figuring out how to suppress the visible dot on screen took more effort than if this had been explained somewhere in the documentation - even though it's an empty string, overriding that empty string with ANOTHER empty string makes the mystery dot go away.  Rather than an HTML bullet, maybe a footnote on the page might be appropriate then? Or maybe just a mention in the "Use" column that the default bitmap is a circle?
aspiring

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests