Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
taylorcw
Topic Author
Posts: 37
Joined: Mon Jan 18, 2016 7:41 pm

Issue Playing HD Video

Wed Jan 03, 2018 9:44 pm

I have a VideoPlayer node which I'm trying to play a video in.  I'm able to get the 360p version to play, but not the 720p or 1080p version. The other versions just sit at the loading screen. Has anyone seen similar issues or might have an idea? I'm playing this on a Roku Stick, on 1080p display.

This happens with other videos of the same resolution as well.

https://lh3.googleusercontent.com/C2iXpGQM4Xh7XHB33mM4rEzjAstEa2GvN-u8EtRp7tXXq8TtfeHpvQELjRrIQ-5X2GtoLZraZQ=m18  (res: 360p) 
https://lh3.googleusercontent.com/C2iXpGQM4Xh7XHB33mM4rEzjAstEa2GvN-u8EtRp7tXXq8TtfeHpvQELjRrIQ-5X2GtoLZraZQ=m22  (res: 720p)
https://lh3.googleusercontent.com/C2iXpGQM4Xh7XHB33mM4rEzjAstEa2GvN-u8EtRp7tXXq8TtfeHpvQELjRrIQ-5X2GtoLZraZQ=m37  (res 1080p) 


---BRS FILE---
    videoContent = createObject("RoSGNode", "ContentNode")
    videoContent.ContentType = "movie"
    videoContent.url = "https://lh3.googleusercontent.com/C2iXpGQM4Xh7XHB33mM4rEzjAstEa2GvN-u8EtRp7tXXq8TtfeHpvQELjRrIQ-5X2GtoLZraZQ=m37"
    videoContent.title = "Testing Video"
    videoContent.streamformat = "mp4"

    m.VideoPlayer.content = videoContent
    m.VideoPlayer.control = "play"

---XML FILE---
        <!-- Playback node -->
        <Video
            id          = "VideoPlayer"
            translation = "[0, 0]"
            width       = "1280"
            height      = "720"
        />
 
JohnBasedow
Posts: 46
Joined: Sun Sep 22, 2013 8:38 pm

Re: Issue Playing HD Video

Wed Jan 17, 2018 10:48 pm

Using MediaInfo(https://mediaarea.net/en/MediaInfo)

You can see some differences in the 360p and the 720p versions in the encoding information.

I have to imagine that the Roku is processing the 720p encoding information properly, as the 720p video is perfectly valid.

Does it have to do with CABAC? (Which the 720p+ versions use)

360p info:
Format profile                           : Baseline@L3
Format settings, CABAC                   : No
Format settings, ReFrames                : 1 frame
Format settings, GOP                     : M=1, N=60


vs. 720p info:
Format profile                           : Main@L3.1
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 3 frames


The 720p video doesn't define a maximum bit rate either for the video and audio streams.

The 720p video also includes additional 'Title' and 'Encoded date' fields that the 360p version doesn't include.

Could the header differences be parsed improperly within the Roku? Or can their media player not handle the encoding type for the video stream?

I'm guessing their media player code can't handle the encoding. I'm tired of waiting on Roku to fix handling "odd" encoding schemes, and I don't expect this to be fixed in any reasonable amount of time, especially considering they hardly ever respond to questions in the forum.
 
taylorcw
Topic Author
Posts: 37
Joined: Mon Jan 18, 2016 7:41 pm

Re: Issue Playing HD Video

Sat Jan 20, 2018 11:03 pm

Thanks for the details!  I'll check out that program you suggested and see if i can come up with some work around.

/ct

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests