Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
User avatar
enter0
Topic Author
Posts: 21
Joined: Thu May 17, 2018 8:39 am

Roku Ad Framework config errors on startup

Wed Jun 06, 2018 8:04 am

When I launch my app, I get some RAF–related errors in the debug console. These errors don't show up when my own ad–focused code is running—such as when I generate the macros & URL for my ad server, or when I actually get and play a preroll ad pod before the user–selected video—but rather upon my first creation of the ad interface, and as a result I'm confused as to whether/how I have misconfigured the ad framework.

This is the initial code that seems to produce the errors (all my other RAF–related code only runs when I am actually putting together an ad pod):
    m.adIface = Roku_Ads()
    m.adIface.setAdPrefs(false, 1)


And the resulting console output, including the errors, is as follows:
[RAF.err] getStringFromUrl("https://<private>/raf_config.json"): The requested URL returned error: 403 Forbidden

[RAF.err] checkAllowedFeature("ROKU_ADS_NIELSEN_ID"): No config file response
[RAF] Roku_Ads Framework version 2.0521


I am wondering if this could be related to a hard crash that the certification team has told me happens on certain hardware (the Roku HDMI Stick 3500X, in particular) when attempting to play any video from the home scene/grid. I suspect there is a chance it's related to the ad framework because the crash happens as soon as they select a video, i.e. when the preroll ad pod is being generated, and I'm wondering if this apparent RAF misconfiguration could be the culprit.
 
gomad
Posts: 57
Joined: Wed Nov 29, 2017 4:07 am

Re: Roku Ad Framework config errors on startup

Wed Jun 06, 2018 10:42 pm

I also see this error, I started noticing this from last week. before that these were not seen. Someone from Roku needs to answer, seems there are couple of threads for this issue.
 
User avatar
enter0
Topic Author
Posts: 21
Joined: Thu May 17, 2018 8:39 am

Re: Roku Ad Framework config errors on startup

Thu Jun 07, 2018 8:20 am

It does seem to me like this may be related to something internal on Roku's end. These errors only started showing up recently, like within the past week or so, and I hadn't changed any of my RAF code or calls when they started showing up seemingly out of nowhere.
 
User avatar
RokuNB
Posts: 459
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:22 pm

Re: Roku Ad Framework config errors on startup

Mon Jun 11, 2018 11:50 am

enter0 wrote:
It does seem to me like this may be related to something internal on Roku's end. These errors only started showing up recently, like within the past week or so, and I hadn't changed any of my RAF code or calls when they started showing up seemingly out of nowhere.

Yes, and yes.
These two [RAF.err] diags above "[RAF] Roku_Ads Framework version" line started showing up with rollout of RAF 2.5 a week or two ago. There is no problem with your code/app in relation with that, nothing to change/fix/worry about.

You'll also notice raf.setDebugOutput(true) prints much more detailed input to console now - as well as that there are [RAF.err] warnings that cannot be suppressed. Pay close attention to clear these, since they almost certainly indicate some issue with ad play, beacon firing etc. Except the two above, ignore them ("pay no attention to the man behind the curtain"...)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests