Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
VikR0001
Topic Author
Posts: 40
Joined: Tue Feb 20, 2018 1:23 pm

Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Wed Sep 26, 2018 5:03 pm

See the text, "Netflix", above the channel poster?
Image

On my side-loaded app (not Netflix of course -- my own app), it's old text that I need to change. I've tried the following:

  • Updated the Title in the manifest
  • Updated the name of the project folder
  • Changed the App Name in Eclipse Export
  • Created a new GenKey 
  • Created a new Roku channel with the new name (even though the app is just side-loaded at this point)

...but I haven't figured out how to update that text yet. 

What is the correct procedure?

Thanks very much in advance to all for any info.
 
User avatar
speechles
Posts: 169
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:15 pm

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Wed Sep 26, 2018 9:15 pm

The title in the manifest. If sideload means, uploaded to your Roku through the development portal on the devices web server then yeah, it's just the manifest required to change.

If this is an SDKA app. You cannot upload new applications to the store via private channels or public. This means no new manifest to upload to change the name. RIP SDKA.

If this is an RSGA app you can modify these things and upload your new pkg.

What your IDE calls your project shouldn't matter, just the manifest.
 
VikR0001
Topic Author
Posts: 40
Joined: Tue Feb 20, 2018 1:23 pm

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Wed Sep 26, 2018 9:47 pm

If sideload means, uploaded to your Roku through the development portal on the devices web server...

Yes. I exported the app from Eclipse to my local Roku.

...then yeah, it's just the manifest required to change.


I changed it in the manifest, but the old text still shows up on my Roku. What could explain this?
 
renojim
** Valued Community Member **
Posts: 3490
Joined: Mon Feb 15, 2010 1:35 pm

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Thu Sep 27, 2018 9:17 am

I'd point the finger at Eclipse. Check the manifest that's in the zip Eclipse created and see if it reflects the changes you made. Note: I've never used Eclipse.

-JT
 
VikR0001
Topic Author
Posts: 40
Joined: Tue Feb 20, 2018 1:23 pm

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Thu Sep 27, 2018 10:07 am

Thanks for the suggestion. I opened the zip file, and the manifest contains the correct text:


title=Security Token Academy
major_version=1
minor_version=0
build_version=0
mm_icon_focus_hd=pkg:/images/Icon_focus_hd.png
mm_icon_focus_sd=pkg:/images/icon_focus_sd.png
mm_icon_side_hd=pkg:/images/icon_side_hd.png
mm_icon_side_sd=pkg:/images/icon_focus_sd.png
splash_screen_fhd=pkg:/images/splash_fhd.png
splash_screen_hd=pkg:/images/splash_hd.png
splash_screen_sd=pkg:/images/splash_sd.png
splash_color=#ffffff
splash_min_time=1
ui_resolutions=hd

What could possibly be causing this?
 
User avatar
squirreltown
Posts: 870
Joined: Sun Apr 21, 2013 2:20 pm

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Thu Sep 27, 2018 8:21 pm

If you are supporting other languages, then the manifest in the Locale/en_US folder needs to be changed.
Kinetics Screensavers
 
User avatar
enter0
Posts: 21
Joined: Thu May 17, 2018 8:39 am

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Fri Sep 28, 2018 2:59 pm

Occasionally when I update the title of an app, or replace the previously sideloaded app with a new one, the title on the home screen doesn't change until I return to the home screen and launch it by actually selecting the icon with the remote (rather than using curl or an IDE plugin or what-have-you).
 
VikR0001
Topic Author
Posts: 40
Joined: Tue Feb 20, 2018 1:23 pm

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Fri Sep 28, 2018 4:56 pm

I've removed the side-loaded app entirely, re-side-loaded it, and launched it via the icon, but I'm still seeing the old text.  :?:
 
BVatBBOD
Posts: 13
Joined: Wed Mar 29, 2017 9:54 am

Re: Update Text Above Channel Poster in Side-Loaded App?

Fri Sep 28, 2018 9:35 pm

I really think this may be because of there being support for other languages.  Are you sure you have on other manifest file in "/locale/en_US"?  This drove me nuts till I found the manifest title entry in "/locale/en_US/manifest".
Join the Roku Developers Slack Workspace for quicker help and great dev collaboration: http://tiny.cc/nrdf0y

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests