Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
RajashekharHR
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Oct 02, 2018 7:26 am

Dev mode is not working

Tue Oct 02, 2018 7:33 am

Hi there,

I'm not able to access the application installer page even after enabling the developer mode. 
Tried by resetting the device, no luck.

This is what I'm seeing in the browser.

This site can’t be reached
192.168.0.102 took too long to respond.
Try:
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT


Thanks
Raj
 
User avatar
speechles
Posts: 70
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:15 pm

Re: Dev mode is not working

Tue Oct 02, 2018 9:50 am

Factory reset the Roku. Then after it reboots cleanly, unplug it. Now go to Roku.com log in and remove that device from your account. Now plug back in the Roku and go through the steps to reregister it under your account. Now enable developer mode on the Roku once you can. Once the Roku reboots with developer mode ready, test it. Do not telnet first. You have to first log into the Roku web portal before that can work.

http://ip.of.roku.here and type that in a web browser.
Login: rokudev - Pass: <your-password-not-pass-sentence>

After that, it should work. Grant you access to the portal. If it does not, you have bigger issues. Roku may have marked you either as:

a) A developer of Illegal software on their device
b) A user of illegal software who repeatedly has illegal software removed from their device

Not just developers use the portal. Others do it just for the piracy apps they can now sideload from zips onto their Roku. As pirates proliferate the platform and cause problems in territories it becomes necessary to stem the tide. Roku now blacklists users and all the devices if they repeatedly insist on pirating with their Roku devices. This doesnt kill your Roku like a remote death switch. It just makes it so developer portal no longer works. This might be your scenario. If so, you may be able to talk to Roku.Co higher ups and explain your sitation and why this occured.
 
rymawby
Posts: 30
Joined: Fri Jan 16, 2015 9:03 am
Contact:

Re: Dev mode is not working

Tue Oct 02, 2018 11:40 pm

Some of our overseas devs are currently having this same issue. Roku any info? Really frustrating with deadlines looming - any info appreciated.
---
Blogging Roku stuff at http://rymawby.com
---
 
RajashekharHR
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Oct 02, 2018 7:26 am

Re: Dev mode is not working

Wed Oct 03, 2018 5:14 am

Thanks a lot for the inputs.

I tried all the steps you have mentioned. Unfortunately, Its still the same.
Will reach out to Roku to get some help here.
 
User avatar
RokuJoel
Posts: 1758
Joined: Mon Nov 14, 2011 5:22 pm

Re: Dev mode is not working

Fri Oct 05, 2018 10:28 am

Hi, 

Roku is committed to aggressively seeking to prevent the distribution of pirated content on our platform. We recently discovered illegal services misusing "developer mode" on Roku devices as a way to stream pirated content - and we’ve taken new counter-measures to shut them down. Roku is fully aligned with our content partners in opposition to piracy - and we will remain vigilant, protecting both the rights of content providers and the user experience of our customers. Legal use of the platform will not be affected by our steps to prevent piracy.

 - Joel
 
dat30
Posts: 2
Joined: Tue Oct 06, 2015 3:47 pm

Re: Dev mode is not working

Tue Oct 16, 2018 10:15 am

RokuJoel wrote:
Hi, 

Roku is committed to aggressively seeking to prevent the distribution of pirated content on our platform. We recently discovered illegal services misusing "developer mode" on Roku devices as a way to stream pirated content - and we’ve taken new counter-measures to shut them down. Roku is fully aligned with our content partners in opposition to piracy - and we will remain vigilant, protecting both the rights of content providers and the user experience of our customers. Legal use of the platform will not be affected by our steps to prevent piracy.

 - Joel

I think we all understand that, but what if the system has flag me as a piracy developer by mistake? what can I do? 
 
User avatar
RokuNB
Posts: 449
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:22 pm

Re: Dev mode is not working

Wed Oct 17, 2018 8:07 pm

dat30 wrote:
I think we all understand that, but what if the system has flag me as a piracy developer by mistake? what can I do? 

the usual, email partnerSuccess at roku.com and top men should review the case
 
coldrain
Posts: 26
Joined: Mon May 08, 2017 7:52 pm

Dev mode is not working

Wed Oct 17, 2018 11:10 pm

Long time ago, I use wireless (on Roku4) and enable developer mode and every were working properly. Recently, I tried to use wire connection instead of wireless and somehow developer mode doesn't work (I don't install any special channel so there shouldn't be any problem with my account). Then I switch to wireless and everything is fine. So for now, I use wire network for usual activity and switch to wireless when I need developer mode.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests