Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
lisakb140
Topic Author
Posts: 23
Joined: Tue Aug 14, 2018 8:18 am

Deep linking URL isn't working

Fri Oct 05, 2018 8:45 am

My channel does have a deep linking/search feed that has been approved (a couple years ago), but I'm having trouble figuring out the right URL to bring up a specific program or episode. 

An example url I'm using would be:


http://[my device IP]:8060/launch/[my published channel ID]?mediaType=series&contentID=[name-of-series]


And I run this command:

curl -d '' 'http://[my device IP]:8060/launch/[my published channel ID]?mediaType=series&contentID=[name-of-series]'


On my device, my channel DOES launch, but it does not launch that specific series-- it just brings up my channel's home screen. I have also tried this with a specific episode, replacing mediaType with 'episode', and contentID with the ID of that episode, but have the same result. 

What am I doing wrong??
 
User avatar
RokuBen
Posts: 56
Joined: Mon Apr 21, 2014 12:35 pm
Location: Austin, TX

Re: Deep linking URL isn't working

Fri Oct 05, 2018 8:54 am

From the docs at https://sdkdocs.roku.com/display/sdkdoc/Deep+Linking, is your channel looking for args[contentID] and args[mediaType] and using it to change it's behavior?  Can you add logging code to show those in the Brightscript console to make sure they're what you expect?
 
lisakb140
Topic Author
Posts: 23
Joined: Tue Aug 14, 2018 8:18 am

Re: Deep linking URL isn't working

Fri Oct 05, 2018 9:51 am

Yes, it looks like I was using the wrong MediaType! Stupid mistake on my part!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests