Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
SeanGray
Topic Author
Posts: 1
Joined: Fri Nov 16, 2018 2:21 pm

WebVVT Language Bug

Fri Nov 16, 2018 3:39 pm

I have stumbled on what I believe to be a bug in the Roku API surrounding Closed Captioning Support. 

According to the Documentation for Closed Captioning
Roku supports WebVTT captions if embedded in HLS streams or manifests. 


The Video Node's availableSubtitleTracks property uses a language key in the ISO 639.2B 3 character language code, however webVVT uses BCP 47 language tags which can also be a 2 letter language code as defined by ISO 639.1. Providing a HLS manifest with ISO 639.1 configured embedded Caption Tracks causes the video node's availableAudioTracks property to get mutated when setting Subtitle Track using SubtitleConfig.

Uploading my HLS manifest with subtitle tracks, the video's avalilableSubtitleTracks property is

'm.video.availableSubtitleTracks
[                                                                                                     
  {                                                                                                                                        
    Description: "Deutsch"                                                                                                               
    Language: "de"                                                                                                                       
    TrackName: "webvtt/1"                                                                                                                
  },                                                    
  {                                         
    Description: "English"                                                                                                               
    Language: "en"                                                                                                                       
    TrackName: "webvtt/2"                                                                                                                
  },                                                                                                                                                    
  {                                                                                                                                        
    Description: "Espanol"                                                                                                               
    Language: "es"                                                                                                                       
    TrackName: "webvtt/3"                                                                                                                
  },                                                                                                                                                     
  {                                                                                                                                        
    Description: "Français"                                                                                                              
    Language: "fr"                                                                                                                       
    TrackName: "webvtt/4"                                                                                                                
  }
]


However after I run

m.Video.content.SubtitleConfig = {
    TrackName:"webvvt/4"
  }


availableSubtitleTracks becomes

[   
  {
    Description: ""
    Language: "eng"
    TrackName: "webvtt/4"
  }
]


Weirdly, I can still set the language to any of the 4 tracks even after AvailableSubtitleTracks shows only the single value and setting the subtitle track still correctly updates the visible track on the video, but the AvailableSubtitleTrack field will continue to only display the one incorrect value

When I adjust the language properties on the availableSubtitleTracks to ISO 639.2B compliant equivalent, available tracks does not change after setting SubtitleTrack
 
User avatar
RokuBen
Posts: 58
Joined: Mon Apr 21, 2014 12:35 pm
Location: Austin, TX

Re: WebVVT Language Bug

Thu Dec 06, 2018 4:07 pm

The code you posted had a typo, setting the track to "webvvt/4" instead of "webvtt/4"... was that in your test code?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests