Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
priya_sp
Topic Author
Posts: 33
Joined: Wed Nov 16, 2016 3:05 am

progress bar is not diplaying in video

Mon Jan 09, 2017 11:01 pm

progress bar is missing in my video..
i have called a video url .

could anyone help me?
 
belltown
Posts: 1445
Joined: Thu Dec 09, 2010 1:43 pm
Contact:

Re: progress bar is not diplaying in video

Tue Jan 10, 2017 12:07 am

From the Scene Graph XML Guide:


Setting Focus on the Video Node

You must set focus on the Video node while playback is occurring for the trick play bar and some other user interface options to be used. After playback has finished, you will generally want to set focus back on the user interface element (usually a list or grid or custom video "details" screen) from which the user selected the video.
https://github.com/belltown/
 
priya_sp
Topic Author
Posts: 33
Joined: Wed Nov 16, 2016 3:05 am

Re: progress bar is not diplaying in video

Tue Jan 17, 2017 3:02 am

<component name = "PanelExample" extends = "Panel"  initialFocus="exampleVideo">
  <interface >
    <field id = "description" type = "string" onChange = "showdescription" />
  </interface>


  <script type = "text/brightscript" >

    <![CDATA[

    sub init()
      m.top.panelSize = "full"
      m.top.focusable = true
      m.top.hasNextPanel = true
      m.top.isFullScreen = false
    end sub


    sub showdescription()
      videocontent = createObject("RoSGNode", "ContentNode")
      videocontent.title = "Example Video"
      print videocontent.title
      videocontent.streamformat = "mp4"
      'videocontent.url = "http://roku.cpl.delvenetworks.com/media/59021fabe3b645968e382ac726cd6c7b/f8de8daf2ba34aeb90edc55b2d380c3f/b228eeaba0f248c48e01e158f99cd96e/rr_123_segment_1_072715.mp4"
      videocontent.url = m.top.description
      print m.top.description
      m.video = m.top.findNode("exampleVideo")
      m.video.content = videocontent
      m.video.setFocus(true)
      print   m.video.hasFocus()
      m.video.control = "play"
      m.video.loop = true
      print "state"
[size=85][font=Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif]         end sub[/font][/size]
  </script>

  <children >

  <Rectangle
    id = "infoRectangle"
    translation = "[ 0, 10 ]"
    height = "460"
    width = "1020"
    color = "0x101010C0">
      <Video id = "exampleVideo"   height = "560"
            width = "1020"/>
    </Rectangle>

  </children>

</component>

this is my code..im not getting the progress bar.i checked with hasfocus function().im getting an true value..could you tel me where i have gone wrong?
 
priya_sp
Topic Author
Posts: 33
Joined: Wed Nov 16, 2016 3:05 am

Re: progress bar is not diplaying in video

Tue Mar 14, 2017 2:42 am

can anyone help ? how to fix the progress bar
 
the_mace
Posts: 12
Joined: Wed Jun 07, 2017 8:59 am

Re: progress bar is not diplaying in video

Wed Jun 07, 2017 9:09 am

I'm also having trouble getting the progress bars to show when playing my first video. If I exit the video and go play another then the progress bar/controls work fine. The video is in focus when playing and the buttons work as expected (pause/play etc). Anyone figure this out yet?
 
the_mace
Posts: 12
Joined: Wed Jun 07, 2017 8:59 am

Re: progress bar is not diplaying in video

Wed Jun 07, 2017 5:50 pm

After some playing around, I found the issue that my Video node was down below my top content node and that evidently caused issues. I moved to using a Video node at the top of the tree and then everything behaved normally (controls worked and are there on first play). Not sure why it has that quirk but in case someone else runs into it...
 
Bhavya
Posts: 3
Joined: Tue Sep 12, 2017 5:28 am

Re: progress bar is not diplaying in video

Tue Sep 12, 2017 5:40 am

I have the same issue. Progress bar is not visible for the first video. When I press back button and play the video again, progress bar is visible.
I tried your solution and put the video node at top of all children in xml. But it is not working for me. Could you please help if I am doing something wrong.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests