Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
bittenbydustmites
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Jun 07, 2012 9:37 pm

linking remote with roku

Thu Jun 07, 2012 9:43 pm

I have a roku LT, came with a rather nice remote with netflix/pandora/crackle buttons on it. well the home and back buttons didn't work after first week. I know i need a new remote. well if i was TS my companies sat tv remotes, that's when we'd replace them no questions asked. so they sent me out a remote with a green A and blue B button, much bulkier and uglier, and i can't get it to pair or find instructions on pairing it. search seems to just show a buttload of unrelated things, I can't find anywhere in the menu about what the remote address/freq is, so leads me to believe on my LT it's just a universal IR freq being put out. maybe im wrong? I TS other remotes/receivers for a living but anyway...

Did they send me the wrong remote or is there a trick to link this thing?
 
Buckeye911
Posts: 837
Joined: Sat Dec 18, 2010 3:04 am
Location: Chesapeake, Virginia

Re: linking remote with roku

Fri Jun 08, 2012 5:02 am

You now have a bluetooth remote. Disconnect the power to your Roku and take the batteries out of the remote control. Restore power to the Roku box, after it has rebooted replace the batteries in the remote control. Depress the manual pairing button under the battery cover on the remote, leave the button depressed at least 30 seconds. There may be other ways but this is what worked for me, good luck.
 
castalla
Posts: 910
Joined: Mon Apr 02, 2012 4:55 am
Location: Back of Beyond

Re: linking remote with roku

Fri Jun 08, 2012 5:19 am

The LT remote doesn't have a pairing button.
 
User avatar
gonzotek
** Valued Community Member **
Posts: 2212
Joined: Thu May 06, 2010 12:40 pm
Contact:

Re: linking remote with roku

Fri Jun 08, 2012 6:06 am

castalla wrote:
The LT remote doesn't have a pairing button.

Nor does the LT have bluetooth. bittenbydustmites, I'm sorry to inform you that they sent the wrong remote. That remote(with A and B buttons) uses bluetooth, and is only compatible with the more expensive models of Roku 2 (the XD and XS). Unfortunately, your LT box only works via infrared signals. As you've already tried to get tech support via the normal means and haven't had your issue resolved, the Forum Community Liaison, RokuShawnS may be able to help you get it resolved. I suggest contacting him via private message(there's a link you can click on his profile). In the mean time, you could use a network remote like Remoku, as a stopgap measure.
Remoku.tv - A free web app for Roku Remote Control!
Want to control your Roku from nearly any phone, computer or tablet? Get started at http://help.remoku.tv
by Apps4TV - Applications for television and beyond: http://www.apps4tv.com
 
bittenbydustmites
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Jun 07, 2012 9:37 pm

Re: linking remote with roku

Fri Jun 08, 2012 8:35 pm

argh that's exactly what i thought. ty, i will PM him
 
User avatar
RokuShawnS
Roku Engineering
Posts: 5663
Joined: Thu Mar 10, 2011 2:21 pm

Re: linking remote with roku

Fri Jun 08, 2012 9:21 pm

Forwarded your pm over to CS. I'll let you know when I hear back from them.

C. Shawn Smith
Forum Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
 
bittenbydustmites
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Jun 07, 2012 9:37 pm

Re: linking remote with roku

Mon Jun 11, 2012 9:14 pm

thanks shawn

Who is online

Users browsing this forum: Basil, EnTerr and 2 guests