Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
Bigmike333
Posts: 15
Joined: Tue Jan 01, 2019 8:45 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Sun May 12, 2019 1:05 pm

I have also had a working, unpublished channel for more than a year. When I got this load error on a new channel I was working on, I decided to try the json file in my known, good, unpublished channel. Well, it broke the existing channel, and even if I reload the original json file before the test, I now get the loading error crash. Now, two unpublished Roku channels even using previously verified and working json files, are crippled.  Maybe they will get it fixed this week.

Mike
 
elivate
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue May 07, 2019 1:06 am

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Mon May 13, 2019 8:07 pm

Hi Mike,

I just received this email from Roku support (copied and pasted as it is)... it is technically supporting your statement... it is a bug:


Hi Paul,

The new issue you are reporting is due to a bug that is affecting all Unpublished versions of channels. There is a team working to fix this issue. Look for the fix to come out soon and for the error to go away! Pleast note that may take a few more days for this issue to be fixed as they are still assessing the cause.

So it seems we have been trying to fix something that was not even broken in the first place... but it was a nice education for me... everyone did lend a hand and added to my technical know-how.

Thanks to all that contributed.  Sincerely appreciated.
Paul
 
luiznick
Posts: 10
Joined: Sat Mar 01, 2014 8:19 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Tue May 14, 2019 1:38 pm

Baradanikto wrote:
Not sure that's accurate. I have an unpublished channel that I use to test my published channel and it works fine. There must be more factors involved than it being simply an unpublished channel.  Maybe it has something to do with the date a channel was submitted.

I received this same email 6 days ago, the unpublished channels that I have are working normally, but I can't test any new unpublished channels
Hi Luiz,

Thank you for reaching out to Partner Success. After looking into this issue, it appears that it may be due to a bug on our end that is affecting all Unpublished versions of Direct Publisher channels. I have created a bug ticket and hope to have the issue fixed as soon as possible. Thanks for reporting the issue and look out for the fix soon. I will let you know if our engineering team has any questions for you or steps for you to take.

Thank you, 
Amanda
 
User avatar
mkammes
Posts: 80
Joined: Fri Sep 17, 2010 5:31 pm
Location: Hollywood, CA.
Contact:

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Tue May 14, 2019 5:47 pm

I'll add to the choir:

I have the same issue.  Everything on the Roku "Manage Channel" is good, and feed checks out.  Preview function shows the thumbnail and accompanying metadata.

I even swapped out the parameters from a published channel and the same error occurred.

It appears the issue is not something that can be fixed at the user "developer" level, so I'm hopeful Roku will squash the bug.
 
Bigmike333
Posts: 15
Joined: Tue Jan 01, 2019 8:45 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Thu May 30, 2019 9:54 am

Well, looks like another two weeks has come and gone with no ability to test unpublished channels. Also, Roku is tinkering with adding things to your published channels you may not appreciate. Such as a huge search icon that allows your viewers to search within your channel, even if you have only one icon the viewer can click on, as most of my channels are set up this way to connect to live streams. Now there's two icons, one of which is useless, and it throws off the balance and look of my background images. By the way, you can't make it go away. Please let them know if this bothers you, as it is best to nip this in the bud before they populate this to all Direct Publisher channels. How about we fix this preview problem first, instead of adding excess junk to developer's channels?
 
destruk
Posts: 2719
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:58 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Fri May 31, 2019 8:29 am

Bigmike333 wrote:
Well, looks like another two weeks has come and gone with no ability to test unpublished channels. Also, Roku is tinkering with adding things to your published channels you may not appreciate. Such as a huge search icon that allows your viewers to search within your channel, even if you have only one icon the viewer can click on, as most of my channels are set up this way to connect to live streams. Now there's two icons, one of which is useless, and it throws off the balance and look of my background images. By the way, you can't make it go away. Please let them know if this bothers you, as it is best to nip this in the bud before they populate this to all Direct Publisher channels. How about we fix this preview problem first, instead of adding excess junk to developer's channels?

Where do you see this 'tinkering' as I haven't seen that. :(
 
User avatar
mkammes
Posts: 80
Joined: Fri Sep 17, 2010 5:31 pm
Location: Hollywood, CA.
Contact:

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Fri May 31, 2019 8:34 am

I have not seen this on my channel, either.
 
Baradanikto
Posts: 308
Joined: Tue Apr 30, 2013 7:55 am

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Sun Jun 02, 2019 10:16 am

Today, I updated my Json feed for my test channel (unpublished).  It took longer than normal to update, but, it worked.  And, when I opened the channel on my device, I did not receive any errors.  The new videos were all available.

I mention this because I don't know if the Roku problem is officially fixed.  I have not seen any kind of announcement.
Windows desktop software for creating and managing MRSS, JSON, and FireTV feeds https://github.com/rrirower. No Programming, JSON or MRSS knowledge required.
 
Bigmike333
Posts: 15
Joined: Tue Jan 01, 2019 8:45 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Mon Jun 03, 2019 1:57 pm

The new "features" are being migrated into the Direct Publisher channels. It's only hit one of mine so far, and man is it ugliness. Support told me we will have to live with it. If you want to look a it, search out America Matters TV and install the channel. Normally, there is only one clickable icon that comes up, with the logo. If the show is live on the air, the show will begin playing when you click that logo. Otherwise, it reverts back to the home screen. Look below the main icon and see the search icon Roku has inserted. Click on that and look at the ugliness... When they put that icon on there, it moved everything up and out of balance with my background image. This is not in my json feed, I can assure you of that.
 
User avatar
mkammes
Posts: 80
Joined: Fri Sep 17, 2010 5:31 pm
Location: Hollywood, CA.
Contact:

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Mon Jun 03, 2019 2:28 pm

Here is what they look like if you're interested: 

https://imgur.com/a/mwR1mFK
 
avodahsoftware
Posts: 6
Joined: Thu Apr 25, 2019 9:29 am

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Wed Jun 05, 2019 6:49 pm

Has there been any resolution on this? I am still having trouble with my unpublished channels... as soon as you launch it throws error: "there appears to be a problem. please try again" and just crashes.... this has been going on weeks now. What is the deal?

I even deleted the channel and started over from scratch and still the same issue.
 
mosafer
Posts: 80
Joined: Tue Feb 21, 2017 1:19 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Wed Jun 05, 2019 6:59 pm

avodahsoftware wrote:
Has there been any resolution on this? I am still having trouble with my unpublished channels... as soon as you launch it throws error: "there appears to be a problem. please try again" and just crashes.... this has been going on weeks now. What is the deal?

I even deleted the channel and started over from scratch and still the same issue.

I have an idea. Make another Roku account, make your channel based on another developer account (with another email address)
 
elivate
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue May 07, 2019 1:06 am

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Thu Jun 06, 2019 12:12 pm

mosafer wrote:
avodahsoftware wrote:
Has there been any resolution on this? I am still having trouble with my unpublished channels... as soon as you launch it throws error: "there appears to be a problem. please try again" and just crashes.... this has been going on weeks now. What is the deal?

I even deleted the channel and started over from scratch and still the same issue.

I have an idea. Make another Roku account, make your channel based on another developer account (with another email address)

Hi,
I have actually done this on post #15, I actually used another Roku device with another roku developer account that is bound to that other device... created channel...still no progress, same issue.
Update as of June 7, 2019... still same error on my end, "there appears to be a problem. please try again" something then it just closes and goes back to Home... this is for different developer accounts, different unpublished channels... error still persists.
Thanks,
Paul
 
avodahsoftware
Posts: 6
Joined: Thu Apr 25, 2019 9:29 am

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Thu Jun 06, 2019 5:07 pm

Same here... I can't get anything to work on unpublished channels. Any update from Roku, anybody else?
 
Bigmike333
Posts: 15
Joined: Tue Jan 01, 2019 8:45 pm

Re: Feed Issue, no videos showing up (Newbie)

Wed Jun 12, 2019 5:46 pm

Baradanikto

If you rename your json file to anything different than the one you are using, and then have the Feed Status check it, your private channel will be inoperable from that point on. Not suggesting you do this, but the bug still persists.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest