Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
User avatar
RokuKevin
Roku Engineering
Topic Author
Posts: 796
Joined: Tue Sep 22, 2009 2:29 pm

Enabling tcpdump on the Roku box

Fri Feb 12, 2010 4:23 pm

There is an undocumented feature that Roku developers have found useful in debugging some issues. In today's world of switched hubs that lack a promiscuous mode, having tcpdump on the Roku box may enable some of you to more easily get a packet trace to aid debugging.

To enable tcpdump packet traces on the Roku box, enter the remote code:
Home 5x, FF 3x, Rewind 2x

This brings you to a "secret" screen, where you can select:
"enable debug logging"

tcpdump is now enabled on the box. It creates a circular log of packet traces that can be accessed at http://<ipaddrOfDvp>/pkgs/ in log0,log1, log2,log3 that can be filled circularly.

Once the log is downloaded to your host, you can view it in your favorite tcpdump viewer (mine's wireshark: http://www.wireshark.org/)

--Kevin
 
bcl
Posts: 111
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:42 pm
Location: Port Orchard, WA

Fri Feb 12, 2010 11:25 pm

Awesome!

Do you think you could start a Hints thread with all these great tidbits and tack it at the top of the developer forum so they don't get lost and are easy for new developers to find?
 
EnTerr
** Valued Community Member **
Posts: 3834
Joined: Sun Jan 02, 2011 2:41 am

Re: Enabling tcpdump on the Roku box

Wed Feb 10, 2016 8:42 pm

Has this been disabled/retired ?
I think was showing in 2015 but not now when i tried
 
belltown
Posts: 1465
Joined: Thu Dec 09, 2010 1:43 pm
Contact:

Re: Enabling tcpdump on the Roku box

Wed Feb 10, 2016 9:28 pm

EnTerr wrote:
Has this been disabled/retired ?
I think was showing in 2015 but not now when i tried

It seems to have disappeared. It wasn't much use anyway. The dumps it captured truncated most of the data. If you were lucky you could see part of the HTTP headers, but not much else.

I've had more luck setting up an ad-hoc wifi network on my laptop, and connecting my Roku to that network. That allows me to monitor all communication between the Roku and my network.
https://github.com/belltown/
 
renojim
** Valued Community Member **
Posts: 3490
Joined: Mon Feb 15, 2010 1:35 pm

Re: Enabling tcpdump on the Roku box

Wed Feb 10, 2016 10:19 pm

I think it was removed in 6.x. If not 6.x then 7.0. I've used the ad-hoc wireless network approach in the past, but I now have a router running OpenWRT that allows me to do all kinds of useful stuff.

-JT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests