Your Digital Media Has Never Looked So Good

 
rrkb321
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Apr 04, 2013 2:28 pm

Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 2:41 pm

Hello. I am having a problem with the TWC Roku channel. I went to the channel store on my android phone to install the TWC channel, it says it is installed, but on my Roku I had an insufficient storage error.

So I deleted a couple useless channels and now I cant see the channel. It says it is installed according to my android phone and I cannot see it in the channel store on the Roku. The recent purchases in my account also says I have it.

I tried rebooting, factory reset, tinkering with the secret screen, nothing worked.

Thanks for any help.
 
catastrophegirl
** Valued Community Member **
Posts: 640
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:29 pm

Re: Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 3:00 pm

did you look in the channel store at the top row of "My Channels" ? when you say it's not showing up in the channel store? you can also try adding it manually from this link and then go into and out of the channel store to force an update
https://owner.roku.com/add/twctv
N1000, roku1 XD/s, roku2 xs, roku3
wireless
speed range from ~18-20mbps
http://catastrophegirlsrokuchanneldata.blogspot.com/
twitter: catastrophegirl
PM or tweet me if you want a channel added to my list, a correction or to update a developers' credit
 
User avatar
RickRansom
Posts: 2157
Joined: Sat Nov 12, 2011 3:23 pm
Location: PH

Re: Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 3:02 pm

Which Roku player do you have?

If you have a Roku that has a model number not higher than 2100 then you wont be seeing it on your device.

If you have a Roku 3 player, go to Settings > Software update > check for updates, then see if you have it in your "My Channels" lineup.
Retired
- Now works at Riot Games
 
trekkeriii
** Valued Community Member **
Posts: 1866
Joined: Wed Dec 12, 2012 4:10 am

Re: Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 3:09 pm

The fact you are getting the insufficient storage error to begin with means you have a first Generation Roku. Only Roku LT, HD (2500X+), Roku 3 and Roku 2 devices can use the TWC app.
http://trekkeriii.com/Roku_PHP_list.php
Router - ASUS RT-AC68U
ISP - TWC - 50 Mbps/5 Mbps
Net+ Cert
 
rrkb321
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Apr 04, 2013 2:28 pm

Re: Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 5:45 pm

Yes, I have the Roku XD and XDS players. It would be nice if it was stated the channel would only work on later models.
 
User avatar
Basil
** Valued Community Member **
Posts: 4046
Joined: Wed Feb 20, 2013 10:26 am
Location: Savannah, GA
Contact:

Re: Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 5:58 pm

rrkb321 wrote:
Yes, I have the Roku XD and XDS players. It would be nice if it was stated the channel would only work on later models.

You mean like it says in the second paragraph of the Roku announcement of the channel?
Basil
http://www.imao.us/
Roku 3, Roku 2, Roku 2 XD, Roku Stick (3600)
Apple TV (4th gen), TiVo, Chromecast

Previous:
Roku Stick (3500), Roku 1, Roku 2 XS, Roku LT(2400), Roku XDS, Roku XD (2050)
Apple TV (2nd, 3rd gen), FireTV, FireTV Stick
 
trekkeriii
** Valued Community Member **
Posts: 1866
Joined: Wed Dec 12, 2012 4:10 am

Re: Roku not showing channel on home screen.

Thu Apr 04, 2013 6:19 pm

You know it might not be a bad idea on the Channel Descriptions on Roku website to include compatibility of Channels, I kind of agree with the OPer if that is what he means.
http://trekkeriii.com/Roku_PHP_list.php
Router - ASUS RT-AC68U
ISP - TWC - 50 Mbps/5 Mbps
Net+ Cert
 
User avatar
RickRansom
Posts: 2157
Joined: Sat Nov 12, 2011 3:23 pm
Location: PH

Re: Roku not showing channel on home screen.

Fri Apr 05, 2013 4:40 am

trekkeriii wrote:
You know it might not be a bad idea on the Channel Descriptions on Roku website to include compatibility of Channels, I kind of agree with the OPer if that is what he means.

Agreed. Even if the website tells you the channel has been added to your Roku account, you won't know if it's compatible with your unit until... Yeah. Sucks.
Retired
- Now works at Riot Games
 
User avatar
Basil
** Valued Community Member **
Posts: 4046
Joined: Wed Feb 20, 2013 10:26 am
Location: Savannah, GA
Contact:

Re: Roku not showing channel on home screen.

Fri Apr 05, 2013 5:49 am

RickRansom wrote:
trekkeriii wrote:
You know it might not be a bad idea on the Channel Descriptions on Roku website to include compatibility of Channels, I kind of agree with the OPer if that is what he means.

Agreed. Even if the website tells you the channel has been added to your Roku account, you won't know if it's compatible with your unit until... Yeah. Sucks.

Yes. Plus, if the user is logged in and on the Channels page of the Website, an extra indicator (highlight, something) if a channel is not compatible with one or more Roku boxes tied to the account.
Basil
http://www.imao.us/
Roku 3, Roku 2, Roku 2 XD, Roku Stick (3600)
Apple TV (4th gen), TiVo, Chromecast

Previous:
Roku Stick (3500), Roku 1, Roku 2 XS, Roku LT(2400), Roku XDS, Roku XD (2050)
Apple TV (2nd, 3rd gen), FireTV, FireTV Stick

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests